۷ تکنیک موثر جهت افزایش سرعت سایت
امروزه بارگذاری کند صفحات سایتها به هیچ وجه برای کاربران اینترنت قابل تحمل نیست. حتی گوگل هم نشان داده آنهائی که سرعت سایت شان بالا است نسبت به سایر سایتها، امتیاز بالاتری می دهد وسرعت سایت یکی از فاکتورهای سئو داخلی است.
بنابراین اگر شما هم می خواهید از رقبا پیشی بگیرید باید از نکته ای که در بالا مطرح شد، بهره برداری کنید و خواندن این مطلب به شما برای این کار کمک می کند.
سرعت سایت در حد مطلوب چقدر است؟
یک ابزار رایگان آنلاین تحت عنوان WhichLoadsFaster وجود دارد که می توانید از آن برای مقایسه سرعت سایتتان با تمام رقبای برجستهتان استفاده کنید.
درنظر گرفتن معیارهای کلی زیر هم مفید است:
- زیر یک ثانیه: عالی
- حدود یک تا سه ثانیه: بهتر از میانگین
- سه تا هفت ثانیه: میانگین
- بیشتر از هفت ثانیه: وحشتناک؛ باید هر چه زودتر اصلاح شود!
فراموش نکنید که حتی یک ثانیه تاخیر هم می تواند منجر به نتایج نامطلوبی شود؛ همچون:
- بازدید کمتر از صفحات
- نارضایتی مشتریان
- کاهش چشمگیر نرخ تبدیل
بنابراین هرگز سرعت سایتتان را دست کم نگیرید؛ چون تاثیر زیادی در بهتر یا بدتر شدن اوضاع دارد.
چطور سرعت سایت تان را افزایش دهید
۱- فایلهای چندرسانهای را در یک شبکه تحویل محتوا (CDN) بارگذاری کنید.
این روش یکی از بهترین راه های افزایش سرعت سایت است که با آن می توانید تا ۶۰ درصد در پهنای باند صرفه جویی کرده و حتی تعداد تقاضاهایی که سایتتان ارسال می کند را کاهش دهید.
شبکه تحویل محتوا فایل های شما را در شبکه ای عظیم از سرورهای مختلف در سراسر دنیا میزبانی می کند. از آنجا که پهنای باند به صورت متعادل بین این سرورها توزیع شده است، استفاده از آن باعث کاهش چشمگیر فشار روی یک سرور خاص می شود. در نتیجه سرعت سایت تان به صورت خودکار افزایش پیدا می کند.
۲- صفحات بزرگ را فشرده سازی کنید تا زمان بارگذاری شان کمتر شود
صفحات بزرگ (از جمله صفحاتی که برای محتوای با کیفیت ساخته می شوند) معمولا حجم زیادی دارند و ممکن است حجمشان ۱۰۰ کیلوبایت یا حتی بیشتر باشد. در نتیجه دانلود چنین صفحاتی خیلی کند صورت می گیرد.
بهترین راه برای افزایش سرعت چنین صفحاتی فشرده سازی آن ها از طریق تکنیک های فشرده سازی (compression) است.
این تکنیک ها به کاهش پهنای باند این صفحات کمک کرده و همزمان منجر به کاهش پاسخ های HTTP می شوند. می توانید این تکنیک را با استفاده از یک ابزار فشرده سازی مثل GNU Gzip انجام دهید.
۳- پیش از آپلود کردن تصاویر، سایز آنها را تنظیم کنید
سیستمهای مدیریت محتوای مختلف مثل وردپرس، جوملا و غیره به شما امکان آپلود کردن تصاویر در ابعاد کامل و تغییر اندازه آن ها را می دهند. قطعا استفاده از این گزینه راحت بوده و می تواند صرفه جویی زیادی در زمان ایجاد کند.
اما ممکن است انجام این کار مرورگر را ملزم به اجرای چندین فرمان مختلف کند؛ این فرامین می توانند سرعت سایتتان را بشدت کاهش دهند.
برای پیشگیری از این وضعیت از یک ابزار ویرایش تصویر (آنلاین یا آفلاین) جهت تغییر اندازه تصاویر قبل از آپلود کردنشان به پلتفرم مورد نظر، استفاده کنید.
۴- یک پلاگین Caching نصب کنید
اگر طراحی سایت تان را با وردپرس انجام داده اید، آسان ترین راه برای بهبود سرعت بارگذاری سایتتان نصب پلاگین WP Super Cache یا WP Total Cache plugin است.
هر دوی این پلاگین ها را می توانید به سرعت و البته به صورت رایگان دانلود کنید.
۵- به خطاهای سایت توجه ویژهای داشته باشید
معمولا مشکل پیدا کردن لینک ها منجر به ایجاد خطای ۴۰۴ یا ۴۱۰ می شود.
هر دوی این خطاها منجر به ارسال تقاضاهای بی فایده می شود که این امر می تواند در مجموع باعث کاهش چشمگیر سرعت سایتتان شود. بنابراین بهتر است در اسرع وقت لینک های معیوب، به خصوص لینک های مربوط به تصاویر حذف شده را اصلاح کنید. می توانید از ابزارهایی مثل online broken link checker برای این کار استفاده کنید.
۶- به مرورگر کاربر اجازه cash کردن سایت را بدهید
استفاده از ویژگی caching باعث می شود مرورگر بازدیدکننده کپی صفحات سایتتان را روی دستگاه وی ذخیره کنند.
در نتیجه وقتی که بازدیدکننده در آینده دوباره به سایت سر می زند، محتوای سایت از روی کش مرورگر خودش قابل استخراج است. این روش به مراتب سریع از بارگذاری مجدد کل سایت از ابتداست.
۷- تعداد Redirectها را کم کنید.
مسلما redirect[1] 301 بهتر از خطای ۴۰۴ است اما باز هم راهکار ایده آلی محسوب نمی شود.
به این خاطر که redirect هایی مثل آن هایی که مربوط به لینک های معیوب هستند، هنگامی که سعی می کنند نسخه درست صفحه را پیدا کنند، باعث کاهش سرعت مرورگر می شوند. بنابراین بهتر است برای رسیدن به نتایجی بهتر در بلند مدت، تعداد redirectها را کم کنید.
امیدواریم مطالب و نکات ذکر شده در این مطلب به شما جهت افزایش سرعت سایت و بهینه سازی سایتتان برای موتورهای جستجو کمک کند.
[۱] انتقال بازدیدکننده به مکان جدید (redirect)
دیدگاهتان را بنویسید