آموزش کسب درآمد از طریق وبلاگ
چه مالک یک شرکت خیلی بزرگ باشید یا یک کسب و کار کوچک، یا این که صرفا به نوشتن مطلب درباره یک موضوع خاص علاقمند باشید، می توانید از وبلاگ نویسی به عنوان ابزار مفیدی برای به اشتراک گذاشتن داستان ها و مطالب دلخواهتان با دیگران استفاده کنید.
در صورت انتشار مطالب سرگرم کننده از طریق وبلاگ تان می توانید به بیشتر اهدافتان برسید. داشتن وبلاگی خوب می تواند باعث جذب کاربران بیشماری از طریق جستجوی اصلی و شبکه های اجتماعی به سایت شما شده، نسبت به برندتان ایجاد آگاهی کند و خوانندگان وبلاگ را به مشتریانی ارزشمند تبدیل کند.
همچنین می توانید با تبلیغ و انتشار آگهی برای سایر کمپانی ها از طریق وبلاگتان درآمد زایی کنید.
این مطلب راهنمایی برای کسب درآمد از طریق وبلاگ برای افراد تازه کار است و موارد زیر را به شما آموزش می دهد:
- حداکثر کردن تولید محتوا
- شروع کار با شبکه های نمایش تبلیغات
- استفاده از روش های هدفگیری برای رسیدن به مخاطبین مناسب
- آشنایی با اصطلاحات فنی حوزه تبلیغات
- بررسی سایر راهکارها برای درآمدزایی از طریق محتوا
- اقدامات لازم بعد از راه اندازی و پخش آگهی ها
حداکثر کردن تولید محتوای وبلاگ
می توانید با انتشار مطالب مفید در وبلاگ تان، آن را برای خوانندگان ارزشمند کنید. مطالب شما می تواند خوانندگان را با منابع و مفاهیم جدید آشنا کرده، به آن ها در حل مشکلات کمک کرده، آن ها را سرگرم کند و با اطلاع رسانی مفید به آن ها کمک کند که تصمیماتی آگاهانه بگیرند.
مشکلی که در این باره وجود دارد این است که خوانندگان انتظار دارند بدون پرداخت هزینه مطالب شما را دریافت کنند؛ حتی اگر زمان و هزینه زیادی صرف تولید محتوا کرده باشید. اما چطور می توانید هزینه های صرف شده را جبران کنید؟ یکی از گزینه ها پخش آگهی بین مطالب سایت برای افراد و شرکت هایی است که تمایل دارند مخاطبین شما را جذب کنند. ممکن است پیدا کردن آگهی دهنده و مدیریت و سازماندهی کمپین ها برای مشاغل کوچک سخت و زمانبر باشد. خوشبختانه شبکه های آنلاینی هستند که به برقراری ارتباط بین آگهی دهنده ها و ناشرین آگهی کمک می کنند.
شروع کار با شبکه های نمایش تبلیغات
شبکه های تبلیغات آنلاین با استفاده از فناوری های هدفگیری خودکار، آگهی دهنده ها و ناشرین را به هم متصل می کنند. فیسبوک و گوگل شبکه های تبلیغاتی بزرگی دارند و شبکه تبلیغاتی AOL Advertising یا شبکه ناشرینYahoo هم با هدف انتشار تبلیغات در سراسر اینترنت ساخته شده است.
تبدیل کردن سایت یا وبلاگ تان به مقصدی برای آگهی دهنده ها کار چندان سختی نیست. کافیست در این شبکه های تبلیغاتی عضو شده، یکسری کدها را به سایتتان اضافه کرده و بعد کار نمایش آگهی را شروع کنید. آگهی دهنده ها برای انتشار آگهی ها به مدیران این شبکه های تبلیغاتی هزینه ای پرداخت می کنند و درآمد حاصل از انتشار آگهی بین شما و شبکه تقسیم می شود. سهم بیشتری از این درآمد به شما، یعنی ناشر آگهی تعلق می گیرد.
AdSense این امکان را فراهم کرده که براحتی کد ثبت نام برای انتشار آگهی را در وبلاگتان کپی کنید. بعد از این کار آگهی دهنده ها برای انتشار آگهی در وبلاگ شما به صورت بلادرنگ و لحظهای پیشنهاد قیمت ارسال می کنند.
استفاده از روش های هدفگیری برای رسیدن به مخاطبین مناسب
شبکه های نمایش تبلیغات برای اطمینان از اینکه آگهی های موجود در وبلاگ شما به مخاطبین مناسب می رسند، از متدهای هدفگیری مختلفی استفاده می کنند تا میزان تناسب آگهی با کاربر را به حداکثر مقدار ممکن برسانند.
- هدفگیری موضوعی این امکان را برای آگهی دهنده ها فراهم می کند که آگهی ها را بر اساس کلمات و موضوع صفحات در آن ها جایگذاری کنند. در این روش مثل کمپین های جستجویی که بر اساس کلمات کلیدی انجام می شوند، آگهی دهنده تعداد کمی کلمه کلیدی درباره یک موضوع خاص انتخاب کرده و بعد شبکهی نمایش، آگهی مربوطه را با صفحات یا مقالاتی درباره همان موضوع تطبیق می دهد. بنابراین اگر موضوع وبلاگ شما مربوط به پوشاک مردانه است و در آن آگهیهای مربوط به کفش مردانه به صورت خودکار پخش می شود، این موضوع تصادفی نیست. این روش در واقع نویی همکاری برد – برد محسوب می شود، یعنی تبلیغ آگهی دهنده برای افرادی پخش می شود که به احتمال زیاد به آن علاقمند هستند و آگهی های منتشر شده در سایت هم بخوبی با موضوع و محتوای سایت منطبق می شوند.
- هدفگیری بر اساس محل انتشار آگهی به آگهی دهنده ها اجازه می دهد که خودشان تعدادی سایت خاص را انتخاب کنند تا آگهی هایشان در این سایت ها منتشر شوند. به این ترتیب آگهی دهنده کنترل بیشتری بر محل نمایش آگهی دارد.
- بازاریابی مجدد یا تبلیغات شخصی سازی شده این امکان را برای آگهی دهنده ها فراهم می کند که کاربران را بر اساس رفتار قبلی در مرور سایت ها مورد هدف قرار دهند. (احتمالاً شما هم این تجربه را داشته اید که مثلاً از بخش پوشاک یک فروشگاه آنلاین بازدید کرده و روز بعد یا روزهای بعد، تبلیغاتی کاملاً مشابه با آن لباس ها در سایت های مختلف برای شما پخش می شود که به این استراتژی بازاریابی مجدد گفته میشود) هر چند این استراتژی مبتنی بر هدف قرار دادن افراد است و نه محتوا، اما می تواند نتایج خوبی برای ناشرین داشته باشد. از آنجایی که این آگهی ها متناسب با علایق کاربران تولید می شوند، احتمال کلیک کردن کاربران روی آن ها بیشتر می شود.
آشنایی با اصطلاحات فنی حوزه تبلیغات
وقتی شروع به کار در یک شبکه نمایش آگهی می کنید، با یکسری صحبت ها و اصطلاحات تکنیکی روبرو میشوید. در ادامه تعریف بعضی از متداول ترین اصطلاحات را مشاهده می کنید:
- پرداخت به ازای هر کلیک (CPC): مبلغی که با هر بار کلیکِ یک کاربر روی آگهی، دریافت می کنید. CPC برای هر تبلیغی توسط آگهی دهنده مشخص می شود. ممکن است بعضی آگهی دهنده ها بسته به نوع تبلیغ مایل به پرداخت هزینه بیشتری نسبت به سایرین باشند.
- پرداخت به ازای مایل (CPM): منظور از مایل در این اصطلاح، “هزار بار نمایش” آگهی است. در این روش، آگهی دهنده مبلغ موردنظرش برای هزار بار نمایش آگهی را تعیین می کند و هر بار که آگهی منتشر شد، هزینه آن را پرداخت می کند. به این ترتیب شما به ازای هر بار مشاهده آگهی توسط یک کاربر در سایتتان هزینه ای دریافت می کنید. CPM شاخص مفیدی است چون عملکرد آگهی در شبکه های پخش آگهی یا کمپین های مختلف را با هم مقایسه می کند.
- میزان در آمد در هر مایل (RPM): میزان درآمد تخمینی برای آگهی دهنده، به ازای هزار بار نمایش آگهی را مشخص می کند. RPM مشخص نمی کند که واقعا چقدر درآمد داشته اید بلکه با تقسیم درآمدهای تخمینی بر تعداد دفعات مشاهده، نمایش و یا تعداد دفعات جستجوی برند شما ضربدر هزار به دست می آید. پس فرمول آن به صورت زیر است
RMP = (درآمدهای تخمینی تقسیم بر تعداد دفعات مشاهده صفحه) × ۱۰۰۰
از RMP در برنامه های تبلیغاتی زیاد استفاده می شود و برای مقایسه میزان درآمد از طریق کانال های مختلف مفید است.
- نرخ کلیک (CTR): نرخ کلیک (یا نسبت تعداد کلیک به تعداد نمایش) درصد نمایش هایی را که منجر به کلیک شده اند، مشخص می کند.
- قابلیت مشاهده آگهی (Viewability): مشخص می کند که آیا یک آگهی در صفحه نمایش کاربر مشاهده می شود یا خیر. گاهی اوقات ممکن است اعلام شود آگهی نمایش داده شده است، اما در واقعیت نیاز باشد که کاربر برای مشاهده آگهی، صفحه را اسکرول کند. مثلاً ادوردز به آگهی دهنده ها این امکان را می دهد که نیمه بالایی صفحه را هدف قرار دهند. این روش پخش آگهی تضمین می کند که وقتی صفحه بارگذاری شود، آگهی کاملاً قابل مشاهده خواهد بود و نیازی به اسکرول کردن صفحه به سمت پایین نیست. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این معیار این اینفوگرافیک را مشاهده کنید.
بررسی سایر راهکارها برای کسب درآمد از طریق محتوا
با این که شبکه های نمایش آگهی معمولا تبلیغات نمایشی را از طریق آگهی های مبتنی بر عکس، انیمیشن یا ویدیو در سایت های مختلف پخش می کنند، روش های دیگری هم برای کسب درآمد وجود دارد که در ادامه شما را با آن ها آشنا می کنیم.
- عضویت: اگر محتوای سایت یا وبلاگ شما برای بعضی از مخاطبین ارزشمند باشد (بخصوص اگر برای خوانندگانی با شغل و تخصصی خاص تولید شده یا حاوی اطلاعات تخصصی است که کمتر جایی می توان پیدا کرد، مثل Financial Times) می توانید از آن ها حق عضویت دریافت کنید. می توان هزینه ها را به ازای هر مقاله، عضویت نامحدود یا دانلود تعداد خاصی مقاله در ماه دریافت کرد.
- محتوای تحت حمایت مالی: یکی دیگر از راه های کسب درآمد تولید محتوای اسپانسر شده است که در آن آگهی دهنده در قبال درج مطالبی در بین محتوای اصلی سایت، مبلغی را به شما پرداخت می کند. مثلاً شرکت Wedplanology که دورههایی برای برنامه ریزی جشن ازدواج برگزار می کند، برای انتشار یک پست در یک وبلاگ مربوط به ازدواج مبلغی پرداخت می کند، به این ترتیب بهترین تناسب ممکن بین تبلیغ و محتوا ایجاد می شود (اگر قصد انتشار پست های اسپانسر شده را دارید، با برچسب گذاری این پست ها تحت عنوان “محتوای اسپانسر شده” یا عناوین مشابه، به خواننده ها اطلاع بدهید که این پست یک پست تبلیغاتی است).
- برنامه های پورسانتی: در این روش هم شما لینک محصولات یا آگهیهای تصویری فروشنده را پخش می کنید. اما بجای دریافت هزینه برای نمایش آگهی، در صورت خرید بازدیدکنندگان از طریق سایتتان، یک حق کمیسیون دریافت می کنید. فروشگاه های آنلاین بزرگی مثل Amazon هم از این روش استفاده می کنند. همچنین شبکه های تبلیغاتی پورسانتی مثل Affiliate Window هم برنامه های پورسانتی مختلفی برای فروشنده ها دارند.
دقت کنید که علاوه بر انتشار آگهی در وبلاگ ها و سایت های مختلف، شبکه های نمایش آگهی تبلیغات را در اپلیکیشن های موبایل، بازی ها و ویدیوهای مختلف هم درج می کنند. بنابراین در صورتی که قصد انتشار آگهی دارید، اطمینان حاصل کنید که آگهی های تولید شده با دستگاه های موبایل هم سازگاری داشته باشند و اندازه آن ها به صورت خودکار مطابق با اندازه صفحه تنظیم شود. به این ترتیب می توانید تجربیات بهتری برای کاربران شکل داده و از طریق مشاهده آگهی در تبلت ها یا تلفن های هوشمند هم درآمد داشته باشید. |
اقدامات لازم بعد از راه اندازی و پخش آگهی ها
برای افزایش تعداد مخاطبین و درآمدزایی از طریق آگهی ها، صرفا تولید محتوا کافی نیست. بلکه باید محتوای باکیفیت و مناسبی تولید کنید که نیازهای خوانندگان را برطرف کنند. بنابراین بهتر است نکات زیر را مورد توجه قرار دهید:
- موضوعات مورد علاقه مخاطبین را انتخاب کنید. به نظرات مخاطبین توجه داشته باشید، به گرایشات و موضوعات روز در حوزه کاری خودتان توجه داشته باشید و برای بدست آوردن ایده درباره موضوعات روز، شبکه های اجتماعی را دنبال کنید. با استفاده از ابزارهای گوگل مثل Google alerts و Google trends می توانید همواره در جریان موضوعات محبوب روز قرار بگیرید.
- داده ها و اطلاعات در دسترس را به دقت بررسی و تحلیل کنید. از ابزارهای تحلیل وبلاگ استفاده کنید تا متوجه شوید کدامیک از مقالات منتشر شده بیشترین محبوبیت را داشته و در جذب مخاطبین موفق بوده اند و محتوا را بر اساس همان موضوعات تولید کنید.
- مطالبتان را در شبکه های اجتماعی توزیع کنید و میزان موفقیت در این پلتفرم ها را ارزیابی کنید.
- مخاطبین را تشویق به بیان نظراتشان کنید و از این نظرات برای تولید مطالب آینده استفاده کنید.
- تولید و انتشار محتوا را طبق یک برنامه ریزی منظم انجام دهید تا مخاطبین بدانند که چه زمان هایی منتظر انتشار مطلب جدید باشند.
تمرکز بر تولید محتوایی با کیفیت برای مخاطبینتان باعث رشد ترافیک سایت شده و – در صورت استفاده از ابزارهای مناسب – تلاشهای شما در جهت کسب درآمد موثر خواهند بود.
دیدگاهتان را بنویسید