اگر از محتوای ویدیویی در وبسایتتان استفاده نکنید، این سه فرصت را از دست میدهید
صرف نظر از مزایای مختلف محتوای ویدیویی، تاثیر این نوع محتوا بر موفقیت بازاریابی محتوا روزبروز در حال افزایش است. اگر این طور فکر میکنید که بهترین راه استفاده از ویدیو، درج آن در کانالهای شبکههای اجتماعی است، احتمالا از مزایای بزرگ این نوع محتوا بی بهره میشوید؛ پس حتما باید برای وبسایت خودتان هم ویدیو تولید کنید.
در این مطلب مزایای انجام این کار و همچنین راههای مختلفی که محتوای ویدیوی را تبدیل به یک منبع درآمدزا برای کسب و کارتان میکند، مرور خواهیم کرد.
ویدیو، ترافیک بیشتری را از موتورهای جستجو جذب میکند
طبق نتایج مطالعهای که در وبسایت HubSpot منتشر شده است، کمپانیهایی که در استراتژی بازاریابی خودشان از محتوای ویدیویی استفاده میکنند، نسبت به حالت بدون استفاده از محتوای ویدیویی، ۱۴% بیشتر ترافیک جستجو را به وبسایتشان جذب میکنند. جای تعجب نیست چون محتوای ویدیویی به لطف ویژگی ریچ اسنیپت در گوگل، بین نتایج جستجو بیشتر جلوه توجه میکند و حتی اگر جزء سه نتیجه اول نباشد، کلیک بسیار زیادی را جذب میکند.
هر چند آمار ذکر شده در رابطه با ترافیک مربوط به سال ۲۰۱۵ است، اما در حال حاضر میزان تاثیر ویدیو افزایش بیشتری پیدا کرده است. گوگل امروزه با قرار دادن اسنیپتهای ویدیویی در موقعیت صفر (یعنی بالاتر از ۱۰ نتیجه برتر)، میزان توجه به محتوای ویدیویی را افزایش داده است.
ویدیو منجر به افزایش نرخ تبدیل میشود
طبق اعلام آژانس راهکارهای تبلیغاتی ویدیویی EyeView “درج ویدیو در محتوا یک کار جانبی و فرعی نیست بلکه برای هر وبسایت تجاری وجود این نوع محتوا یک الزام است.” اما این به آن معنا نیست که هر ویدیویی را در هر صفحهای درج کرده و انتظار نتیجه داشته باشید.
نویسنده وبسایت EyeView مینویسد: “اگر قصد اضافه کردن ویدیو به محتوای سایتتان را دارید، اول باید مشخص کنید که آیا این ویدیو در تبدیل بازدیدکنندگان وبسایت شما بر اساس هدف تبدیل که از قبل مشخص کردهاید، موفق خواهد بود یا خیر.”
هر چند تعریف هدف تبدیل برای هر سازمان و شرکتی متفاوت است، اما نتایج تحقیقات انجام گرفته از کمپانیهای مختلف، قدرت محتوای ویدیویی برای تبدیل بازدیدکنندگان سایت را نشان میدهد:
- مطالعه وبسایت EyeView نشان میدهد صفحاتی که حاوی ویدیو هستند، نسبت به صفحات بدون ویدیو در بعضی موارد تا ۸۰% بیشتر منجر به تبدیل شدهاند.
- وبسایت Unbounce افزایش صددرصدی در نرخ تبدیلش را به کمک ویدیو گزارش داده است.
- وبسایت Webprofits با اضافه کردن یک صفحه لندینگ ویدیویی شاهد افزایش ۱۶٫۴ درصدی در نرخ تبدیل و افزایش ۹۰ درصدی در نرخ اعتماد بود.
- Conversionxl نتایج مطالعهای را به اشتراک گذاشته که در آن درج ویدیو در یک صفحه لندینگ منجر به افزایش ۷۹٫۳ درصدی نرخ تبدیل شده است.
ویدیو میزان فروش را افزایش میدهد
ممکن است متقاعد کردن مدیران اجرایی به بازاریابی محتوا از طریق ویدیو کار سختی باشد چون معمولاً این افراد تمایل دارند که رابطه مستقیم این محتوا با فروش برایشان مشخص شود. با اینکه توانایی محتوای ویدیویی در افزایش نرخ کلیک و تعداد مشتریان راغب بسیار بالا است اما این نوع محتوا تاثیرات مثبتی هم بر تصمیمات خرید مشتریان (و سود و زیان کمپانی) دارد.
به این آمار توجه داشته باشید:
- از هر سه نفر از نسل هزاره (millennialها) یک نفر اعلام کردهاند که بعد از مشاهده ویدیوی مربوط به نحوه استفاده از یک محصول، آن را خریدهاند (Google).
- احتمال ثبت نام در وبسایت یک شرکت توسط کاربرانی که با محتوای ویدیویی تعاملی داشتهاند، نسبت به کاربرانی که ویدیو را مشاهده نکردهاند، بیشتر است (Wistia).
- ۹۶ درصد از پاسخ دهندگان اعلام کردهاند که مشاهده ویدیو در تصمیم گیری آنها در رابطه با خرید آنلاین بسیار مفید بوده است (Animoto).
استفاده از دورههای ویدیویی برای کسب درآمد
اگر قصد افزایش میزان تعهد به ویدیوها و همچنین میزان موفقیت خودتان را دارید، یک دوره آموزش ویدیویی ایجاد کنید. عرضه آموزشهای ویدیویی برای کاربران به شما امکان میدهد که:
- برند خودتان را به عنوان یکی از گزینههای قدرتمند در صنعت مربوطه جلوه دهید.
- دلایل بیشتری برای تبدیل مخاطبین فراهم کنید.
- مشتریان راغب را پرورش داده و تبدیل به مشتریانی وفادار و سفیرانی برای برند خودتان کنید.
- محتوای ویدیوی خودتان را تبدیل به یک منبع درآمد ثانویه کنید.
چندین پلتفرم برای میزبانی و بازاریابی دورههای آنلاین وجود دارد که در ادامه برای تصمیم گیری بهتر، نکات و نمونههایی را ذکر میکنیم:
پلتفرمهایی با اشتراک سود
این پلتفرمها که معمولاً عضویت در آنها رایگان است، سهمی از درآمد دوره را برای شما حفظ میکنند (گاهی تا ۷۰%). خود این پلتفرمها ساختار، قیمت و تبلیغات موجود در ویدیوها را مشخص میکنند. این راهکار برای افرادی که برای اولین بار تولید دورههای آموزشی ویدیویی را تجربه میکنند مناسب است چون نیازی به سرمایه گذاری اولیه ندارد (به جز تولید خود ویدیو) و راه خوبی برای تست کردن ایدههای مختلف است.
نمونه ابزار با این مکانیزم: Udemy یک پلتفرم شناخته شده است که راهکاری رایگان برای میزبانی دورههای ویدیویی ارائه میدهد. این پلتفرم آزادی عمل چندانی به تولیدکننده ویدیو نمیدهد. البته سایتهای ایرانی مانند فرانش و فرادرس هم نمونه های خوبی از این نوع پلتفرم هستند.
پلتفرمهای میزبانی پیشرفته
اگر قصد دارید تمام درآمد ویدیوها را برای خودتان حفظ کنید و در عین حال انعطاف پذیری بیشتری داشته باشید، پلتفرمهای میزبانی با امکان عضویت به صورت ماهیانه گزینه خوبی برای شما محسوب میشوند. وقتی که هزینه ماهیانه را پرداخت کنید همه درآمد ویدیو به خود شما تخصیص پیدا میکند.
یک نمونه ابزار با این مکانیزم: Uscreen با هزینه ۹۹ دلار در ماه امکان میزبانی محتوا را فراهم میکند. در این پلتفرم میتوانید طراحی را به روش دلخواه انجام داده، نام برندتان را در آن درج کرده، از دامنه خودتان استفاده کرده و همچنین از امکانات بازاریابی ایمیلی و اتوماسیون بازاریابی استفاده کنید تا کاربران بیشتری را جذب دورههای آموزشی خودتان، مانند دوره آموزش تولید محتوا ارزشمند ، کنید. همجنین میتوانید یک اپلیکیشن مستقل برای دورههای ویدیویی خودتان تهیه و بازاریابی کرده و کانالهای جدیدی برای جذب مخاطبین و تعامل آنها با برندتان پیدا کنید (از طریق فروشگاههای اپلیکیشن).
آپشنهای DIY[1]
میتوانید از راهکار ساخته خودتان استفاده کنید که شامل میزبانی از ویدیو توسط خودتان، استفاده از پلاگینهای وردپرس و همچنین تمهای سیستم مدیریت آموزش وردپرس باشد. تنها در صورتی از این روش استفاده کنید که با یک برنامه نویس قابل اطمینان کار میکنید چون تنظیمات مورد نیاز برای انجام این کار نیاز به اطلاعات تخصصی دارد.
یک نمونه ابزار با این مکانیزم: این پست در وبسایت colorlib مجموعهای از فرصتهای سیستم مدیریت آموزش وردپرس را توضیح میدهد.
نتیجه گیری
ویدیو و محتوای ویدیویی صرفا مختص به فید شبکههای اجتماعی نیست. استفاده از این نوع محتوا در هر وبسایتی فرصتهای زیادی را ایجاد میکند که میتواند باعث افزایش موفقیت استراتژی بازاریابی محتوا شود. تولید و پیاده سازی یک ویدیوی حرفهای و استراتژیک نیاز به زمان دارد اما قطعاً ارزش صرف زمان و تلاش را دارد.
آیا شما اخیرا از محتوای ویدیویی در وبسایت خودتان استفاده کردهاید؟ لطفا ابزارها و ترفندهای مورد علاقه خودتان را با ما در میان بگذارید.
[۱] مخفف اصلاح رایج و متداول Do It Yourself به معنای خودت انجام بده است که معنای آن تعمیر، اصلاح، ساختن یا انجام برخی کارهای فنی در خانه یا بیرون از خانه بدون کمک خواستن از متخصصان و استادکاران آن رشته است.
دیدگاهتان را بنویسید