۷ دلیل برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی
خیلی از افراد به راه اندازی کسب و کار اینترنتی نگاهی محدود دارند و فکر میکنند تنها راه کسب و کار اینترنتی از طریق سایتهای بزرگی مثل eBay است یا اینکه باید یک ایده خیلی بزرگ در حد ایده مارک زوکربرگ بنیان گذار فیسبوک داشته باشند. اما واقعیت این است که به اندازه افرادی که قصد دارند از طریق دنیای مجازی گذران زندگی کنند، راه برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی وجود دارد. مثلا شما به عنوان صاحب یک کسب و کار اینترنتی میتوانید:
- به فروش آثار هنری و دست ساختههای خودتان در وبسایتهایی مثل Etsy بپردازید.
- یک سایت اطلاعاتی مفید تهیه کنید که از طریق تبلیغات کسب درآمد کند.
- سرویسها و خدماتی حرفهای برای مشتریانی در سطح جهان فراهم کنید.
- برای کسب و کارهای غیر آنلاین مشتری جذب کنید.
- محصولات دیگران را فروخته و برای هر خرید کمیسیون دریافت کنید.
اما “چگونگی” راه اندازی کسب و کار اینترنتی اهمیت چندانی ندارد چون روشهای متنوع بسیار زیادی برای راهاندازی کسب و کار در فضای آنلاین وجود دارد که هر یک نقاط ضعف و قوت خاص خود را دارند. اما چیزی که در این بین مهم است مشخص کردن پاسخ “چرا؟” است؛ یعنی در وهله اول باید مشخص کنید که چرا قصد راه اندازی کسب و کار اینترنتی را دارید.
در ادامه چند مورد از تاثیرات داشتن یا ایجاد کسب و کار اینترنتی در پیشرفت بیشتر را بررسی میکنیم:
دلیل اول: داشتن حداکثر امنیت شغلی
اگر از چند نفر بپرسید در مورد ایده کسب و کار اینترنتی چه فکری میکنند حداقل از یک نفر میشنوید که “این نوع کسب و کار ریسک زیادی دارد.” اما باید با این ادعا مخالفت کنیم چون وقتی یاد بگیرید که چطور در فضای آنلاین کار کنید، میتوانید امنیت شغلی خودتان را بشدت افزایش دهید. اگر یاد بگیرید که چطور میتوانید محصولاتتان را در فضای آنلاین به فروش برسانید، حتما میتوانید این پروسه را تکرار کنید حتی اگر ایده اولیه شما خوب کار نکند.
این موضوع برای پیدا کردن مشتری برای سرویسهای فریلنسری ، ارسال ترافیک به وبسایتهای تبلیغاتی و راهاندازی موفق هر نوع کسب و کار اینترنتی دیگری هم صدق میکند. امکان کسب درآمد مکرر به روشهای مختلف در فضای آنلاین را با داشتن یک شغل ثابت با حقوق ثابت و یک کارفرمای ثابت مقایسه کنید. با توجه به تعداد شرکتهایی که این روزها ورشکست و تعطیل میشوند، قطعاً متمرکز کردن کل تلاشهایتان برای یک کار همیشگی، ریسک بیشتری از یادگیری روشهای کسب درآمد در فضای آنلاین دارد.
دلیل دوم: امکان کار روی پروژههایی که به آنها علاقه دارید
در کسب و کارهای غیرآنلاین شما کارمند دیگران هستید و همیشه نمی توانید روی پروژههایی کار کنید که علاقه شخصی به آنها دارید؛ بعلاوه باید تمام تلاش خودتان را بکنید تا سود یک نفر دیگر را به حداکثر برسانید. هر چند این مکانیزم کاری برای بعضی افراد مناسب است اما اکثراً اطلاع ندارند که با کنار گذاشتن امکان کار روی پروژههایی که برایشان جذابیت دارد، صرفا به دلیل داشتن امنیت شغلی، چه امتیازات مثبتی را از دست میدهند.
اگر نسبت به شغل فعلی خودتان حس رضایت ندارید، بهتر است تلاشتان را بکنید تا با استفاده از پتانسیلهای اینترنت و فضای مجازی و راه اندازی کسب و کار اینترنتی به شغلی مشغول شوید که شما را راضی نگه دارد.
دلیل سوم: دسترسی به مشتریان و خریداران بیشتر
اگر پیش از این کسب و کاری غیر آنلاین داشتید به صورتیکه محصولات مختلفی را به فروش رسانده یا کارهای فریلنسری را انجام میدادید (مثل نویسندگی، طراحی وب، برنامه نویسی یا حسابداری) آنلاین کردن کسب و کارتان تعداد خریداران و مشتریان شما را بشدت افزایش میدهد. در این حالت شما با سایر موسساتی که در اطراف خودتان هست آن هم بر سر تعدادی مشتری محدود رقابت نخواهید داشت بلکه به عنوان صاحب یک کسب و کار اینترنتی میتوانید بازتر و بلند پروازانهتر فکر و اقدام کنید. مثلا میتوانید به مشتریانی که در شهر خود شما نیستند هم دسترسی داشته باشید یا این که کسب و کارتان را جهانی کرده و آن را بسیار گستردهتر کنید.
دلیل چهارم: حذف هزینههای نگهداری از کودکانتان
با توجه به افزایش دائم هزینههای نگهداری از کودکان بخصوص برای مراقبت تمام وقت از نوزادان و کودکان نوپا اداره کسب و کار به صورت آنلاین تا حد زیادی باعث کاهش هزینهها شده و برای والدین این امکان را فراهم میکند که وقت بیشتری را با کودکشان بگذرانند. برای خیلی از خانوادههای امروزی که در آنها هر دوی والدین ملزم به کار کردن هستند، این روش کار یک پیروزی برد- برد محسوب میشود.
دلیل پنجم: دنبال کردن علایقتان
یکی از مزایای بزرگ راه اندازی کسب و کار اینترنتی انعطاف پذیری این نوع مشاغل است. وقتی قرار باشد کسب و کاری غیر آنلاین و ثابت داشته باشید، باید به زمانبندی تعیین شده پایبند باشید که این زمانبندی لزوما ارتباطی به میزان کاری که شما دارید یا ساعاتی که در آن بیشتر بهره وری دارید، ندارد. در چنین کسب و کارهایی نمی توانید مثلا یک روز عالی با آب و هوای خیلی خوب کسب و کارتان را تعطیل کرده و به پیاده روی بروید یا اینکه چون علاقهای ندارید که صبح بیدار شوید، عصرها به سرکار بروید، مگر اینکه یک رییس بشدت سازگار داشته باشید.
راهاندازی کسب و کار اینترنتی به شما این امکان را میدهد که ساعات کاری را بر اساس نیازهای خودتان تنظیم کنید. به این ترتیب میتوانید بیشتر مسافرت کنید (چون اکثر کسب و کارهای اینترنتی را میتوان از هر نقطهای از جهان انجام داد)، در اوقاتی کار کنید که بهره وری بیشتری دارید و همزمان با انجام کارتان علایق خودتان را هم دنبال کنید.
دلیل ششم: پایین بودن هزینههای شروع کار
اگر روحیه کارآفرینی شما بالاست و به این کار علاقه دارید، حتما اطلاع دارید که صاحبان مشاغل آنلاین، از این مزیت برخوردار هستند که هزینههای راهاندازی استارتاپهای آنلاین نسبت به مشاغل غیرآنلاین بسیار پایینتر است. مثلا صاحبان کسب و کارهای سنتی و غیر آنلاین باید هزینههایی از جمله هزینه ملک، نگهداری اجناس و موجودی، پرینت تبلیغات، فاکتور و غیره را پرداخت کنند. اما هزینههای کسب و کار آنلاین صرفا به خرید دامنه و میزبانی سایت محدود میشود. حتی اگر قصد داشته باشید که یک انبار کامل داشته باشید یا مبلغی را صرف خرید یکسری ابزار برای آسانتر کردن کسب و کارتان کنید، باز هم سرمایه کلی مورد نیاز برای شما بشدت کمتر از سرمایه لازم برای سرپا نگهداشتن یک فروشگاه فیزیکی است.
دلیل هفتم: افزایش پتانسیل درآمدزایی
اگر قرار باشد یک کار تمام وقت روزانه داشته باشید، میزان درآمدتان محدود به رشته و تخصص شما خواهد بود. برای مثال اگر شغل شما معلمی باشد، هر چقدر هم که تجربه و مدارک مختلف را کسب کنید باز هم درآمد چند میلیونی که بعضی بانکدارها یا وکلا دارند نخواهید داشت. اما با داشتن کسب و کاری آنلاین هیچ محدودیتی برای پیشرفت ندارید.
در فضای آنلاین اگر فروش یک محصول را یاد بگیرید میتوانید خیلی راحت تعداد محصولات بیشتری را به فروش برسانید. اگر تصمیم بگیرید که کسب و کارتان را گسترش دهید میتوانید کارمندان بیشتری استخدام کنید. به جای این که منتظر اجازه رییستان باشید تا قیمت خدمات را افزایش دهید میتوانید خودتان با صلاحدید خودتان این کار را انجام دهید؛ این اختیارات باعث میشوند که مشاغل اینترنتی علیرغم وجود ریسک و عدم قطعیت ارزش زیادی داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید